Van-e elhívásom a misszióba?

Jézus a misszióparancsban (Máté 28:18-20) minden tanítványát arra hívja, hogy vegyenek részt a misszióban: tegyenek tanítvánnyá minden népet! Tehát: valójában nem is az a kérdés, hogy Isten hív-e téged a misszióba! Hanem az, hogy hogyan tudsz benne részt venni az ajándékaid szerint? Ennek sokféle módja van: imádság, személyes bizonyságtétel, helyi misszió a gyülekezeteddel, rövid- és hosszú távú missziós utak itthon vagy külföldön, anyagi támogatás, és sok minden más. Most elsősorban hozzád szólok, aki a tettek embere vagy, és azon gondolkodsz, hogy szeretnéd a missziómezőn kipróbálni magad – de nem tudod, hogy ott-e a helyed.

Vajon milyen jelei lehetnek annak, hogy Isten a missziómezőre hív?

  1. Ha különös vágy van a szívedben arra, hogy másoknak is elmondd a Jézusról szóló evangéliumot: minden vágyad az, hogy az emberek jobban megismerjék Istent – és erről nem csak beszélni akarsz, hanem tenni is érte.
  2. Ha kész vagy ezért áldozatot hozni: hajlandó lennél ezért a célért áldozni az idődet, energiádat, anyagiakat, a kényelmedet – ha nem riadsz vissza a kemény munkától, a rizikóvállalástól.
  3. Ha nem félsz/ijedsz meg az ismeretlentől: a misszió gyakran azzal jár, hogy sorsközösséget vállalunk más emberekkel. Ezért fontos, hogy nyitottak legyünk megismerni, megérteni őket – még akkor is, ha teljesen máshogy élnek, gondolkodnak, mint mi.
  4. Ha elhiszed, hogy Isten gondot tud viselni rólad ott, ahova Ő elhív: Ha mersz hittel lépni, sok csodát megélhetsz.
  5. Ha szereted az embereket: a Biblia számtalan képet használ arra, hogy bemutassa, Isten mennyire szereti az embert, az elveszettet. A misszióban elengedhetetlenül fontos, hogy eltanuljuk Krisztustól az emberek iránti szeretetet.
  6. Ha kész vagy csapatban dolgozni: a misszióban különösen fontos a kölcsönös bizalom. Testvérekként, együtt, egységben, szeretetben kell munkálkodnunk – hogy felismerje a világ, ki küldött bennünket.
  7. Ha nem a külsőségek, eredmények, karrierépítés vagy a saját jóléted megteremtése motivál: ha jobban érzed magad akkor, ha adhatsz másoknak és életcélod az, hogy hűségesen szolgáld Istent.
  8. Ha nem érzed magadat alkalmasnak – de kész vagy arra, hogy formálódj, tanulj és olyanná akarsz lenni, amilyenné Isten akarja, hogy válj: amit te nem tudsz, majd Ő elvégzi benned, rajtad keresztül.

Íme, néhány fontos tulajdonság, ami jó ha meg van benned, ha a missziómezőre készülsz! Lehet, hogy ezek első látásra nehéznek tűnnek, de hidd el, Isten nem azt várja, hogy szuperemberek végezzék a missziót. Sok mindent munka közben tanulunk meg. Ám ha van benned hajlandóság arra, hogy akár a saját hibáidból tanulva növekedj a fentiekben, itt a helyed!

Kérdéseiddel, érdeklődéseddel fordulj hozzánk elérhetőségeinken!

Együtt - küldetésben. M28.

Magyar Baptista Külmisszió

ANYAGI TÁMOGATÁS

13520405-77777777-77777777

Magyarországi Baptista Egyház
A közleménybe kérjük, írd be: "M28" illetve "a támogatott
személy vagy projekt neve"