Nagy-Kasza Dániel és Lona

„A bennünk működő ereje által Isten mérhetetlenül többet tud tenni, mint amire kérjük, vagy amit el tudunk képzelni.” Efezus 3:20

Rólunk röviden

2007-óta élünk Kárpátalján, Ukrajnában. Három gyermekünk van, Bence Csenge és Zselyke. A Zápszonyi Magyar Baptista Közösség és a 2011-ben plántált beregszászi Második Esély Misszió vezetői, lelkipásztorai vagyunk. 2017-ben, kezdeményezésükre létrejött a kárpátaljai magyar baptista missziót támogató, Kárpátaljai Második Esély Jótékonysági Alapítvány, aminek önkéntes munkatársai vagyunk. 2019-ben mindketten elvégeztük a Baptista Teológiai Akadémia MA képzését. Ugyanebben az évben elindult a kárpátaljai magyar baptista misszió helyzetét bemutató Életjel Magazin, aminek a szerkesztési munkáit végezzük. 2020-ban kezdtünk hozzá a kárpátaljai magyar baptista archívum létrehozásához, aminek köszönhetően már több ezer dokumentumot, leveleket, fényképeket, jegyzőkönyveket sikerült egy helyre gyűjteni és kutathatóvá tenni.

Elhívásunk

1998-ban először csak a kíváncsiság miatt jöttem, egy pünkösdi barátommal, aki többször volt már korábban misszió úton Kárpátalján. Nagy hatással volt rám, hogy ezen az úton, Beregszászon elmondtam valakinek az örömhírt magyarul és ő ott helyben át is adta az életét az Úr Jézusnak. Majdnem tíz év telt el ezután és a feleségemmel egyértelműen tudtuk, hogy Isten keze van a dologban, amikor megnyílt a lehetőség, hogy 2007-ben kiköltözhettünk. Akkor, a hat tagból álló zápszonyi gyülekezet szolgálatába kapcsolódhattunk be.

Munkaterület

Azóta a hat tag egy 22 fős közösségé növekedett és egy új gyülekezet plántálása is elindult Beregszászon, Második Esély Misszió néven, ahol már 14 tagja van Isten családjának. Ez idő alatt a zápszonyi imaházat teljesen fel kellett újítani és átalakítani, amit hála Istennek nagy részben már sikerült befejezni. Zápszonyban a pandémia előtt, éveken keresztül működött a keresztyén napközi, helyi, gyülekezeti munkatársakkal. Heti rendszerességgel tartunk női bibliaórákat mindkét településen és a téli időszakban pedig a férfiakkal is ezt tesszük. Nyaranként 2-3 gyerektábort is szervezünk, ugyancsak helyi munkatársakkal. Lona koordinálja a Baptista Teológiai Akadémia kárpátaljai hallgatóit, akik közül 2020-ban, 23-an fejezték be alapfoku tanulmányaikat. Jelenleg a beregszászi imaház teljes felújításán dolgozunk és úgy látjuk, hogy Isten Lelke új településeken is ajtót nyit a szolgálatra, ugyanis a két gyülekezetet eddig 8 településről látogatják rendszeresen.

Gyülekezet

Nincs „anya-gyülekezetünk”, de van néhány támogató gyülekezet, akik imádkoznak értünk és érdeklődnek felőlünk:Szombathelyi Baptista, Esztergomi Baptista, Wesselényi utcai Baptista

Nagyon hálásak vagyunk Istennek a 4H Alapítvány vezetőiért, Eric és Rosemary Barrettért. Rendszeres támogatásuk és személyes törődésük a kárpátaljai misszió és a családunk iránt lehetővé teszik azt, hogy szolgálatunk sok jó gyümölcsöt teremjen. 

Motiváció

Folyamatosan látjuk Isten kedves és jóindulatú ösztönzését a szolgálatra. Ő hív és készíti az utat, mi csak próbálunk lépést tartani Vele.

Szolgálatunkat (is) bemutató weblapok:
zapszony.info
memisszio.info
mejoalap.info

Együtt - küldetésben. M28.

Magyar Baptista Külmisszió

ANYAGI TÁMOGATÁS

13520405-77777777-77777777

Magyarországi Baptista Egyház
A közleménybe kérjük, írd be: "M28" illetve "a támogatott
személy vagy projekt neve"